1. طبع ریشه چغندر معتدل است.
2. به‎خاطر فسفر و قندی که در چغندر وجود دارد برای درک مطالب و تقویت حافظه بسیار مفید می‎باشد.
3. چغندر باعث ساخته شدن گلبول قرمز می‎شود.
4. چغندر درمان کننده کم خونی و ضعف عمومی بدن می‎باشد.
5. کسانی که درد کلیه یا ورم کلیه دارند از جوشانده برگ چغندر استفاده کنند.
6.یکی از روش‎های خوب خوردن چغندر خام را رنده کرده کمی دارچین به آن اضافه کرده به‎عنوان سالاد همراه غذا بخورند.
7.کسانی که چاق هستند و از اضافه وزن خود رنج می‎برند می‎توانند از سالاد چغندر یا چغندر پخته استفاده کنند.
8.برای بعضی ها هضم چغندر ممکن است مشکل باشد
9.کسانی که دیابت دارند از خوردن چغندر خودداری کنند.
10.کسانی که لاغر هستند از آب چغندر با آب هویج استفاده کنند.
11.آب چغندر برای افرادی که مبتلا به نقرس می‎باشند بسیار مفید است.
12.آب چغندر برای مسلولین نیز مفید می‎باشد صبح و عصر یک استکان میل شود.
13.برای کسانی که کم‎اشتها هستند از سالاد چغندر استفاده کنید. طرزتهیه سالاد چغندر: چغندر قرمز (لبو) ابتدا پخته سپس رنده نموده چند حبه سیر را کوبیده با چغندر پخته شده مخلوط کنید از این سالاد همراه غذا بخورید و اشتهای شما باز می‎شود، این سالاد در میان روس‎ها متداول است.
14.چغندر، ادرار آور و آرام کننده است.
15.چغندر پخته به درمان رعشه کمک می‎کند. رعشه معمولاً از پیری یا بر اثر یک بیماری در بدن یا ترس، خشم و گرسنگی و همچنین از جماع زیاد به وجود می‎آید.
16.دم‎کرده تخم چغندر ضدبلغم است.
17.جویدن برگ چغندر درد دندان را تسکین می‎دهد.
18.مزمزه کردن برگ پخته‎شده چغندر با سرکه برای درد دندان و کرم‎خوردگی دندان مفید است.
19.خوردن آب چغندر سردرد را تسکین می‎دهد.
20.مالیدن برگ پخته چغندر و بعد از سردشدن برای سوختگی با آتش یا آب مفید است.
21.برای ورم پشت پا و زانو برگ چغندر را با اسید اوریک مخلوط کرده به‎صورت ضماد روی پاها بگذارید.
22.فسفر چغندر باعث می‎شود فیبرهای عصبی را سرزنده کند در نتیجه باعث آرامش اعصاب می‎شود.
23.بیمارانی که دوران نقاهت را می‎گذرانند از چغندر خام رنده شده و هویج رنده شده به‎عنوان سالاد همراه غذا یا از پخته آن‎ها استفاده کنند.
24.برای جوش‎های صورت برگ چغندر را کوبیده به‎صورت ضماد بگذارید.
25.برای درمان کهیر از سوپ چغندر بخورید و از برگ چغندر به‎صورت ضماد استفاده کنید.
26.برای سر باز کردن دمل برگ چغندر را کوبیده با عسل مخلوط کنید روی دمل بگذارید.
27.کمک به حفظ سلامت سلول ها
28.برای تسکین درد مفاصل لبو را همراه گشنیز میل کنید در خوردن گشنیز زیاده‎روی نکنید.
29.مضر معده و باعث قولنج و دل پیچه آور است.
30.برای پیشگیری از سفید شدن موی سر شیره چغندر را با ماست مخلوط نموده صبح ناشتا میل کنید.
31.چغندر دارای هورمون جنسی زنانه می‎باشد.
32.برگ چغندر خون را قلیایی می‎کند کسانی که فشارخون دارند از جوشانده آب برگ چغندر استفاده کنند.
33.کسانی که سیاتیک دارند لبو استفاده کنند و به‎صورت ضماد در محل درد بگذارند.
34.چغندر بندآورنده خون و مقوی معده است.
35.در مصرف چغندر نباید زیاده‎روی شود زیرا باعث سوزاندن خون و ایجاد دل‎پیچه و قی‎آور است.